Hubová polievka

Česká kulajda

Autor receptu: redakcia

Nazbierajte v lese huby a potom si z nich uvarte dobrú českú kulajdu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatej masti restujeme najemno nakrájanú šalotku, po chvíli zaprášime múkou. Keď múka získa zlatistú farbu a začne príjemne voňať, zalejeme vývarom. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list, celé nové korenie, rascu, soľ a privedieme k varu.
  2. Očistené a nakrájané huby restujeme na masle, pridáme do polievky a varíme, kým zemiaky zmäknú.
  3. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme do polievky smotanu na šľahanie, chvíľu povaríme. Dochutíme octom, soľou, kryštálovým cukrom, mletým čiernym korením a čerstvým kôprom.
  4. Hotovú polievku podávame s uvareným vajíčkom a chlebom alebo pečivom.