Hubová polievka
Česká kulajda
Autor receptu: redakcia
Nazbierajte v lese huby a potom si z nich uvarte dobrú českú kulajdu.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatej masti restujeme najemno nakrájanú šalotku, po chvíli zaprášime múkou. Keď múka získa zlatistú farbu a začne príjemne voňať, zalejeme vývarom. Pridáme na kocky
nakrájané zemiaky, bobkový list, celé nové korenie, rascu, soľ a privedieme k varu.
- Očistené a nakrájané huby restujeme na masle, pridáme do polievky a varíme, kým zemiaky zmäknú.
- Keď sú zemiaky uvarené, pridáme do polievky smotanu na šľahanie, chvíľu povaríme. Dochutíme octom, soľou, kryštálovým cukrom, mletým čiernym korením a čerstvým kôprom.
- Hotovú polievku podávame s uvareným vajíčkom a chlebom alebo pečivom.