Červená kapusta s cviklou ku kačici (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Robil som kačicu a čakal som rodinnú návštevu tak sa mi videla jedna kačka malo pre viac ľudí tak som spravil netradičnú kapustu k nej aj s haluškami.

6-8
porcií
10 minút
príprava
70-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu, cviklu, mrkvu očistíme a nakrájame na kocky. Cesnak na jemno nakrájame. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu.
  2. Na cibuľu dáme olej ( kto chce môže dať masť) orestujemé ju pridáme kapustu, cviklu a mrkvu s cesnakom a podlejeme trochou vody a necháme dusiť najskôr na silno. Miešame asi po 15 minútach stiahneme teplotu dáme MČK a soľ. Stále dusíme a skúšame cviklu ta sa robí najdlhšie. Ak máme pocit, že by to sa mohlo za pol hodiny urobiť tak pridáme na kocky pokrájané jablka, ocot s cukrom a aníz. Chvíľami miešame a ďalej dusíme.
  3. Ak máme všetko mäkké (máličko chrumkavé nie na kašu) môžeme odstaviť a do horúcej kapusty primiešať hotové zemiakové halušky a môžeme podávať. Halušky som neopisoval tu na vareche je spusta receptov na ne. Tuto kapustu môžme podávať k divine, kačici, husi ba i k bravčovému mäsu a nemusíme už dávať knedľu. Takže aby som nezabudol Dobrú chuť prajem.