« Naspäť na tento recept

Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi (fotorecept) verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia

Postup receptu

Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení obidve repy očistíme. Jednu nakrájame na malé kocky a druhú rozmixujeme na jemné pyré – poslúži ako omáčka pod kuskus.
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi (fotorecept) - obrázok 1

Pripravíme vodu na kuskus (kuskus robíme s vodou v pomere 1:1). Vodu dáme do kastrólika, zohrejeme ju na bod varu, pridáme soľ, čierne mleté korenie, štipku kurkumy a dva klinčeky. Premiešame a krátko povaríme. Potom kuskus nasypeme do misky – nepremývame. Kuskus zalejeme horúcou pripravenou ochutenou tekutinou na kuskus, zasypeme rukolou, pridáme kocky repy a zakryjeme. Kuskus stiahne všetku tekutinu a arómu z použitých surovín. Necháme zakryté 5–7 minút.
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi (fotorecept) - obrázok 2

Medzitým nasucho opražíme para orechy. Po 5–7 minútach kuskus odkryjeme, pridáme para orechy, pár kvapiek olivového oleja a premiešame.
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi (fotorecept) - obrázok 3

Ihneď podávame: Pod kuskus dáme pyré z pečenej repy, na to kuskus – môžeme použiť aj formu, aby pekne držal, zasypeme opraženými para orechmi.

Suroviny




4
porcie
100
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist