Kuskus s cviklou
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
100 minút príprava |
Postup- Červené repy zabalíme do
alobalu a pečieme v rúre pri
teplote 150 °C asi 1,5 hodiny.
Po upečení obidve repy
očistíme. Jednu nakrájame
na malé kocky a druhú rozmixujeme na jemné pyré
– poslúži ako omáčka pod
kuskus.
- Pripravíme vodu na kuskus (kuskus robíme s vodou v pomere 1:1). Vodu dáme do kastrólika, zohrejeme ju na bod varu, pridáme soľ, čierne mleté korenie, štipku kurkumy a dva klinčeky. Premiešame a krátko povaríme. Potom kuskus nasypeme do misky – nepremývame. Kuskus zalejeme horúcou pripravenou ochutenou tekutinou na kuskus, zasypeme rukolou, pridáme
kocky repy a zakryjeme. Kuskus stiahne všetku
tekutinu a arómu z použitých surovín. Necháme
zakryté 5–7 minút.
- Medzitým nasucho opražíme
para orechy. Po 5–7 minútach
kuskus odkryjeme, pridáme para orechy,
pár kvapiek olivového oleja
a premiešame.
- Ihneď podávame: Pod kuskus dáme pyré
z pečenej repy, na to kuskus –
môžeme použiť aj formu, aby
pekne držal, zasypeme opraženými para orechmi.
|