Cestoviny s hubami
Capunti so smrčkom a medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Ak náhodou na jarnej prechádzke narazíte na smrčky, určite si ich nazbierajte. Aj napriek
ich vzhľadu Vás prekvapia delikátnou chuťou. A ak
cestou ešte nájdete aj medvedí cesnak, máte suroviny na obed :)
2 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- V prvom rade si riadne vyumývame huby, aby sme si spolu s nimi nepripravili aj nejakého lesného tvora. V tej zvráskavenej hlavičke sa dá doniesť domov všeličo...a umyjeme listy medvedieho cesnaku.
- Na panvicu dáme prepustené maslo, alebo tuk, aký Vám vyhovuje a opečieme na ňom hlavičky smrčka prekrojené na polovice. Pustia hodne vody. Môžete začať variť aj cestovinu, capunti sa varia dlhšie, samozrejme výber cestoviny je na Vás...Pokiaľ sa Vám smrčky pražia a cestovina varí, rozmixujte medvedí cesnak s olivovým olejom, pridajte soľ a mleté čierne korenie. Vlastne si pripravíte také pesto, ale bez orieškov.
- Uvarené cestoviny bez preplachovania dáme na smrčky, navrch pesto a premiešame. ak je potreba, prilejeme vodu z cestovín.
- Ani nožičky neprišli skrátka :) išli pod krkovičku a veru som dobre spravila, tá chuť...
- Stačí už len dobre premiešať, zakvapnúť pár kvapkami limetkovej šťavy a s chuťou sa najesť. Znovu sa mi tu podaril pridať recept, ktorého prípravu zvládne aj škôlkar, ale verte, že chuť Vás očarí...tak šup do lesa vonku je krásne :)