Kurací šalát

Caesar šalát s kuracím mäsom a domácim dresingom (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Toto je moje absolútne najobľúbenejšie jedlo zo všetkých.* Je zdravé, zároveň sýte a chutné. Môj manžel si už tento šalát v reštauráciách ani neobjednáva, lebo je väčšinou sklamaný, že ho odflákli a nie je taký dobrý, ako keď ho doma spravím ja. Základom je rímsky šalát a žiadny iný. Bodka. :-)

2-3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na dressing.
  2. Majonézu (2 PL kopcom), horčicu (1 ČL mierne kopcom), worcesterskú omáčku, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, korenie a olej dáme do misky a metličkou zmiešame.
  3. Konzistencia by mala byť taká, že vám dressing z metličky začne tiecť, ale nemal by byť vyslovene riedky. Preto oleja dajte zo začiatku radšej menej a postupne pridávajte.
  4. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky alebo slížiky. (Prípadne ich ugrilujte vcelku a nakrájajte na plátky až potom.) Posypeme grilovacím korením a opečieme na panvici na olivovom oleji alebo masti. Z panvice ich preložíme do misky alebo na tanier s papierovou kuchynskou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja na mäse.
  5. Rímsky šalát nakrájame a preložíme do misky (množstvo podľa veľkosti požadovanej porcie - na jednu porciu cca 4-5 listov).
  6. Pridáme dressing a jemne stierkou prekladáme listy šalátu, kým sa v dressingu neobalia.
  7. Prenesieme do taniera a pridáme kuracie mäso, cherry paradajky, cibuľku. Posypeme parmezánom, dozdobíme krutónmi a prípadne (kto chce) opečenou anglickou slaninkou.