Kurací šalát
Caesar šalát s kuracím mäsom a domácim dresingom (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Toto je moje absolútne najobľúbenejšie jedlo zo všetkých.* Je
zdravé, zároveň sýte a chutné. Môj manžel si už tento šalát v
reštauráciách ani neobjednáva, lebo je väčšinou sklamaný, že ho odflákli a nie je taký dobrý, ako keď ho doma spravím ja. Základom je rímsky šalát a žiadny iný.
Bodka. :-)
|
2-3 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na dressing.
- Majonézu (2 PL kopcom), horčicu (1 ČL mierne kopcom), worcesterskú omáčku, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu, korenie a olej dáme do misky a metličkou zmiešame.
- Konzistencia by mala byť taká, že vám dressing z metličky začne tiecť, ale nemal by byť vyslovene riedky. Preto oleja dajte zo začiatku radšej menej a postupne pridávajte.
- Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky alebo slížiky. (Prípadne ich ugrilujte vcelku a nakrájajte na plátky až potom.) Posypeme grilovacím korením a opečieme na panvici na olivovom oleji alebo masti. Z panvice ich preložíme do misky alebo na tanier s papierovou kuchynskou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja na mäse.
- Rímsky šalát nakrájame a preložíme do misky (množstvo podľa veľkosti požadovanej porcie - na jednu porciu cca 4-5 listov).
- Pridáme dressing a jemne stierkou prekladáme listy šalátu, kým sa v dressingu neobalia.
- Prenesieme do taniera a pridáme kuracie mäso, cherry paradajky, cibuľku. Posypeme parmezánom, dozdobíme krutónmi a prípadne (kto chce) opečenou anglickou slaninkou.