Bylinkovo-limetkové kuriatko

Autor receptu: timara

Toto krásne počasie vo mne zobudilo túžbu po jari, čerstvosti a bylinkách. A to všetko som chcela preniesť aj na kukuričné kuriatko, ktoré som priniesla domov . . .

2-3
porcie
15 minút
príprava
50-60 minút
na 160-200 °C

Postup

  1. Zo zmäknutého masla, nastrúhanej limetovej kôry, nasekaných byliniek, soli a čerstvo namletého korenia si vymiešame bylinkové maslo.
  2. Kuriatko si umyjeme, osušíme a opatrne rukou nadvyhneme kožu na prsiach, pod ktorú rozotrieme časť bylinkového masla (aby prsia po upeční zostali krásne šťavnaté). Zvyšným maslom ponatierame celé kuriatko. Limetu si prerežeme na štvrtinky. Z jednej vymačkáme šťavu na kurča, ostatné vložíme do vnútra kuraťa a nohy zviažeme špagátom.
  3. Kuriatko vložíme do vyhriatej rúry (200´C) a odokryté pečieme asi 10-15 minút. Potom teplotu znížime na 160-180´C, kurča zakryjeme a pečieme ďaľších 20-30 minút (počas ktorých kuriatko polievame výpekom). V poslednej fáze kurča znova odokryjeme a pečieme ešte 10-15 minút, kým nie je krásne zlatavé. Podávame s čerstvou francúzskou bagetkou a zeleninou.