Burritos (fotorecept)

Autor receptu: heleninka88

Ak niekto má rád pikantné jedlo určite si na tomto pochutí :)

6
porcií
15-20 minút
príprava
25/10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky suroviny, ktoré potrebujeme.
  2. Prichystáme si hneď aj korenie. Ja som pridala aj oregano, ale nemusí byť to už je na Vás či ho dáte alebo nie :)
  3. Na oleji si opražíme najemno nakrájanú cibuľu do zlatista a k nej pridáme kuracie mäso. Mäso pražíme kým nemá bielu farbu. Pridáme soľ a čierne mleté korenie a trocha chilli korenia. Mäso zalejeme vodou.
  4. Ak nám mäso začne vrieť pridáme kukuricu. Necháme spolu trocha povariť.
  5. Medzi tým si pripravíme zmiešaný paradajkový pretlak s kečupom. Vylejeme do mäsa s kukuricou a varíme kým nám to nezačne vrieť. Dáme na miernejší oheň a pridáme oregano s vegetou a maggi. Štipľavé omáčky pridávame do omáčky ak je už mäso mäkké.
  6. Omáčku Peri Peri a Tabasco dávame do omáčky podľa chuti.(Peri Peri omáčka je veľmi štipľavá). Ak nemáme tieto omáčky kľudne môžme použiť inú štipľavú omáčku alebo chilli papričky.
  7. Predtým ako dáme pretlačený cesnak omáčku dochutíme. Cesnak dávame nakoniec, aby sme cítili jeho chuť a vôňu v omáčke. Omáčku necháme spolu s cesnakom variť tak 5-7 min.
  8. Keď sa nám omáčka varí pripravíme si plech, ktorý vymastíme trochou oleja, aby sa nám tortily na plech neprilepili.
  9. Ak máme vymastený plech nastrúhame si syr.
  10. Tortilly môžme plniť do taštičiek alebo do iných tvarov. Mne najviac vyhovujú taštičky a viac sa ich aj zmestí na plech.
  11. Preložíme na polovicu.
  12. Potom preložíme jednu aj druhú stranu na seba. Bude Vám to takto krásne držať.
  13. Spodok tortily preložíme nahor. A taštička je hotová. Ukladáme ich na vymastený plech pekne pri sebe. Ja som naplnila 12 tortíl čiže vychádza na jednu osobu 2 krát buritos.
  14. Na tortilly dávame nastrúhaný syr. Kľudne môžte dať veľa syra. A dávame zapiecť na 200°C na 10 min. Syr sa pekne pripečie na tortillu.
  15. A mexické jedlo u Vás v kuchyni je hotové. Prajem Dobrú chuť ;-)