Bryndzové kocky so zemiakovo-cibuľkovou plnkou a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som od susedky domácu bryndzu a prošuto..hneď som vedela, že bude môj obľúbený bryndzový koláč...

20
porcií
50 minút
príprava
200/180 minút
na 15/40 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si najprv kvások..múku som preosiala, pridala som soľ a kvások..počas miesenia v mise som pridala olej a dobre spracovala...potom som cesto vyložila na pracovnú dosku a poriadne vymiesila..
  2. na pracovnej doske som ho poprášila múkou , zakryla a nechala dobre vykysnúť..
  3. cesto mi krásne vykyslo..
  4. pokiaľ cesto kyslo, pripravila som si plnky..uvarené zemiaky v šupke som ošúpala..zemiaky som nestrúhala, iba som ich vidličkou popučila, nemusia byť úplne popučené...
  5. ošúpala som si cibuľu aj cesnak..slaninu som pokrájala na kocky..
  6. do rajnice som dala olej, slaninu a nechala som ju opiecť..
  7. pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak , osolila a okorenila..dusila som ju do zlatova..
  8. pokiaľ sa cibuľka dusila, pripravila som si bryndzovú plnku..do misy som pomrvila bryndzu, pridala som pochúťkovú smotanu a cesnak..všetko som zmiešala..
  9. pridala som vajcia, soľ, mleté čierne korenie..
  10. plech som vystlala papierom..vykysnuté cesto som rozložila na plech tak, že som boky povytiahla, aby bol dookola vyvýšený obrubník..
  11. posypala som strúhaným syrom..
  12. na syr som rozložila zemiakovú plnku..pekne rovnomerne..a urobila som som do nich sem tam jamky...nemala som vyšší plech a bála som sa, že mi bryndzová plnka bude stekať..
  13. poliala som bryndzovou plnkou..
  14. na to som poukladala tenké plátky slaninky..mala s úmysle použiť domáce prošuto, no žiaľ uložila som ho do mrazničky kvoli zákuskom a zabudla som si ho vybrať..trúbu som nechala vyhriať na 200st. po 15.minútach som stiahla teplotu na 180 st. a piekol sa 40 min.
  15. upečený som posypala syrom, ktorý som zmiešala s troškou múky, aby jeho strúhaná kresba bola viditeľná...upečený koláč musí oddychovať aspoň 20 min. nekrájajte ho ihneď....
  16. po vychladnutí som ho pokrájala na kocky..
  17. a prajem vám dobrú chuť..