Bryndzové kocky so zemiakovo-cibuľkovou plnkou a slaninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som od susedky domácu bryndzu a prošuto..hneď som vedela, že bude môj obľúbený bryndzový koláč...
20 porcií |
50 minút príprava |
200/180 minút na 15/40 °C |
Postup
- Pripravila som si najprv kvások..múku som preosiala, pridala som soľ a kvások..počas miesenia v mise som pridala olej a dobre spracovala...potom som cesto vyložila na pracovnú dosku a poriadne vymiesila..
- na pracovnej doske som ho poprášila múkou , zakryla a nechala dobre vykysnúť..
- cesto mi krásne vykyslo..
- pokiaľ cesto kyslo, pripravila som si plnky..uvarené zemiaky v šupke som ošúpala..zemiaky som nestrúhala, iba som ich vidličkou popučila, nemusia byť úplne popučené...
- ošúpala som si cibuľu aj cesnak..slaninu som pokrájala na kocky..
- do rajnice som dala olej, slaninu a nechala som ju opiecť..
- pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak , osolila a okorenila..dusila som ju do zlatova..
- pokiaľ sa cibuľka dusila, pripravila som si bryndzovú plnku..do misy som pomrvila bryndzu, pridala som pochúťkovú smotanu a cesnak..všetko som zmiešala..
- pridala som vajcia, soľ, mleté čierne korenie..
- plech som vystlala papierom..vykysnuté cesto som rozložila na plech tak, že som boky povytiahla, aby bol dookola vyvýšený obrubník..
- posypala som strúhaným syrom..
- na syr som rozložila zemiakovú plnku..pekne rovnomerne..a urobila som som do nich sem tam jamky...nemala som vyšší plech a bála som sa, že mi bryndzová plnka bude stekať..
- poliala som bryndzovou plnkou..
- na to som poukladala tenké plátky slaninky..mala s úmysle použiť domáce prošuto, no žiaľ uložila som ho do mrazničky kvoli zákuskom a zabudla som si ho vybrať..trúbu som nechala vyhriať na 200st. po 15.minútach som stiahla teplotu na 180 st. a piekol sa 40 min.
- upečený som posypala syrom, ktorý som zmiešala s troškou múky, aby jeho strúhaná kresba bola viditeľná...upečený koláč musí oddychovať aspoň 20 min. nekrájajte ho ihneď....
- po vychladnutí som ho pokrájala na kocky..
- a prajem vám dobrú chuť..