Bryndzová nátierka de luxe

Autor receptu: namarie

Klasická bryndzová nátierka je delikátna záležitosť. Patrí medzi tie, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, rýchlo a bez zbytočne veľkých nákupov. Keďže ju mám veľmi rada, rozhodla som sa ju vylepšiť a vytvoriť recept, ktorý poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj prípadných hostí, ktorým ju môžete ponúknuť ako vylepšenú verziu, stále uznávaných jednohubiek :) Dobrú chuť!

3
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Maslo necháme min 30. min v teple, nech je mäkké. Červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Rovnako uhorky.
  2. Do misky dáme bryndzu, maslo, nakrájanú cibuľku, uhorky, jednu až dve ČL dijonskej horčice, červenú papriku (dávam jej viac, hlavne pre farbu a sladkú chuť). Suroviny poriadne premiešane vidličkou.
  3. Pridáme olivový olej (1-2 PL). Najlepšie je ak je olej ochutený rozmarínom, červeným korením, cesnakom... Pridáme čierne korenie podľa chuti. Pridáme trochu šťavy z citróna. Ochutnáme a dokoreníme.
  4. Hotovú natierku podávame s pečivom, alebo natierame na jednohubky. Takže dobrú chuť a príjemnú zábavu :)