Bryndzová nátierka de luxe
Autor receptu: namarie
Klasická bryndzová nátierka je delikátna záležitosť. Patrí medzi tie, ktoré si môžete
pripraviť kedykoľvek, rýchlo a bez zbytočne veľkých nákupov. Keďže ju mám veľmi
rada, rozhodla som sa ju vylepšiť a vytvoriť recept, ktorý poteší nielen vaše chuťové
poháriky, ale aj prípadných hostí, ktorým ju môžete ponúknuť ako vylepšenú verziu,
stále uznávaných jednohubiek :) Dobrú chuť!
Postup
- Maslo necháme min 30. min v teple, nech je mäkké.
Červenú cibuľku nakrájame nadrobno. Rovnako uhorky.
- Do misky dáme bryndzu, maslo, nakrájanú cibuľku, uhorky, jednu až dve ČL dijonskej horčice, červenú papriku (dávam jej viac, hlavne pre farbu a sladkú chuť).
Suroviny poriadne premiešane vidličkou.
- Pridáme olivový olej (1-2 PL). Najlepšie je ak je olej ochutený rozmarínom, červeným korením, cesnakom... Pridáme čierne korenie podľa chuti. Pridáme trochu šťavy z citróna.
Ochutnáme a dokoreníme.
- Hotovú natierku podávame s pečivom, alebo natierame na jednohubky.
Takže dobrú chuť a príjemnú zábavu :)