Plnené morčacie prsia

Bryndzou plnené morčacie prsia na zeleninovom šaláte

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia očistíme a nakrájame na hrubšie pláty. Naklepeme ich na rezne, osolíme a okoreníme. Sušenú šunku nakrájame na tenučké pásiky, lahôdkovú cibuľku na jemné prúžky. Cherry paradajky, šampiňóny a cesnak očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Lístky tymianu stiahneme zo stopiek a nasekáme najemno. Špenát umyjeme a osušíme.
  2. Rúru predhrejeme na 220 °C. Bryndzu zmiešame s nasekanou šunkou a polovicou nasekanej cibuľky. Mierne okoreníme a zmesou naplníme morčacie prsia, ktoré zaistíme pomocou špáradiel. Na veľkej panvici, ktorá smie ísť do rúry, rozpálime lyžicu oleja a mäso v nej sprudka opečieme z každej strany. Pridáme maslo, víno a vložíme do rúry na šesť minút. Po vytiahnutí z rúry necháme aspoň tri minúty odpočinúť a krájame na porcie.
  3. Na širšej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a pridáme do nej paradajky, cesnak, zvyšok jarnej cibuľky, šampiňóny a orestujeme. Na záver tymian, dochutíme soľou, korením, pridáme špenát a niekoľkokrát zľahka prehodíme. Na tanier servírujeme teplý zeleninový šalát, navrch plnenú morčaciu kapsu a polejeme výpekom z mäsa.