Bruschetta výborne predjedlo ako aj doplnok
Autor receptu: martinissimo
Rýchlo a jednoducho mňamka
5-10 minút príprava |
7-10 minút na 180-200 °C |
Postup
- Samozrejme pripravíme suroviny , umyjeme paradajky nakrájame na kocky nie moc velké ani malé ( ja robím asi tak 1 cm ) , dáme do misky a pridáme roztlačený cesnak ( ja používam cesnak rozmixovaný v olivovom oleji ) asi tak jednu dve pol. lyžice , štipka soli korenie chilli podla toho ako mate radi pikantné , cca jednu polievkovú lyžicu balzamika , magi , olivový olej a na koniec nakrajanú bazalku . Z ľahka premiešame a ochutnáme a necháme prejsť chuťami . ( ja dochucujem všetko od oka podla svojej chuti mne najlepšie :) kto má rád cesnak či chilli dá si viac alebo menej..)
- Nakrájame bagetu na šikmo natrieme rozmixovaným cesnakom v oleji a dáme zapiecť cca 5min. 180-200 stupňov aby bola pekne do zlatista a necháme vychladnúť
- Pripravenú zmes poukladáme na bagetu a možme konzumovať . Dobrú chuť !!