Brokolicová superzdravá panvička (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Pôvodne som toto jedlo chcela nazvať "plavkový obed", lebo vzniklo ako následok vyskúšania nových džínsov, kúpených cez internet. Kedže leto sa blíži, aj keď vonku sneží, treba si trošku vstúpiť do svedomia. P.S. po zjedení toho báječne zdravého obeda som náhodne klikla na @enerrgizer:egg.karré a musela som vypnúť počítač, lebo ani tesné džínsy by ma nezastavili pred vypľundrovaním chladničky..:-)))

2
porcie
10 minút
príprava
15+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si brokolicu, rozoberieme na ružičky a dáme do hrnca s vodou.
  2. Pridáme paradajkovú šťavu, popučený cesnak, soľ a uvaríme takmer domäkka. Ja vždy varím brokolicu alebo karfiol takto, jednak majú potom lepšiu chuť a po vybratí zeleniny mi ostane chutná paradajková polievka, ktorú ešte trochu zredukujem a posypem strúhaným parmezánom.
  3. Na panvičke si na olivovom oleji opražím nakrájaný pór, pridám šampiňóny na plátky a červenú papriku. Mierne osolím.
  4. Pridám pokrájanú brokolicu a opražím.
  5. Medzitým si šálke zmiešam 2 bielky a 2 PL creme fraiche (robila som podľa @honestka s miernou "light" modifikáciou - zmiešala som pol kelímku šľahačkovej smotany s pol kelimkom smotany na varenie a pridala som 2 PL kefíru- výsledok bol aj tak úžasný).
  6. Túto zmes som vyliala na opraženú zeleninu a rýchle premiešala, aby rovnomerne stuhla. Odstavila som z ohňa, dochutila čiernym a kari korením.
  7. Nakoniec som už v miske posypala zeleninku strúhaným parmezánom. Najedla som sa ako sedliak na hodoch a pritom môžem byť bez výčitiek svedomia. Pravda, @enerrgizer -ove egg karré som radšej rýchlo vypla..:-)))