Bravčový pörkölt s kyslou kapustou a smotanou-špeciál.

Autor receptu: stefanm

Dlho som váhal či tento recept na tejto stránke zverejniť!Segedínskych alebo Szekely gulášov je tu neurekom.Lenže mne to nepripadá ako "guláš" preto to pridávam pod názvom "perkelt".Veľmi nám chutil.Tak vy si toto jedlo robte po svojom ja si ho budem robiť takto...Pretože som nestihol hotové jedlo na tanieri odfotiť použil som foto zo svojho "archívu" ale je to veľmi podobné.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Urobil som si najprv knedlíky...
  2. ...podľa svojho receptu - http://varecha.pravda.sk/recepty/knedla/7478-pouzi.html
  3. Mäso nakrájame na menšie kúsky a 1/3 dáme opražiť na oleji.Po opraženi pridáme soľ,korenie podľa chuti a mletú červenú papriku (kto chce a môže aj pálivu),podlejeme vodou a udusíme do mäkka(obr.3-v pravo dole).Vo väčšom hrnci orestujeme na cibuli zostávajúce mäso,osolím a okoreníme ho,pridáme červenú mletú papriku a zalejeme trochou vody.
  4. Kapustu (ja ju mám naloženú v12 litrovej varnici,ktorú som si požičal ešte v bývalej robote z jednej V3S-ky a nejak zabudol vrátiť - už som sa z toho vyspovedal :) ) premyjeme, (ja viem,že sa to nemá,ale expedoval som jedlo aj mamke/83r./ a svokrovcom /neviem koľko r./ tak čo?) prekrojíme a...
  5. ...pridáme k mäsu.Dolejeme podľa potreby vodou...
  6. ...a prikryté dusíme aspoň trištvrte hodiny.
  7. Kelímok kyslej smotany rozriedime mliekom,pridáme múku dobre rozmiešame a keď je mäso mäkké odoberieme ku smotane trochu šťavy z kapusty a pridáme do hrnca.Podľa potreby doriedime vodou z kapusty a krátko povaríme.Hotovo.
  8. Podávame s knedlikom preliate duseným mäskom a šťavou.
  9. Tu je jedlo pripravené na expedíciu k mamke a svokrovcom.Určite sa potešia.Ak už nie chutí,tak aspoň tomu,že nemusia variť!!