Bravčový perkelt so sušenými paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Po dlhom čase som pri príprave mäsa nepoužila tlakový hrniec. Šťavu som ničím nemusela zahustiť.

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, nakrájala na kocky. Očistila som dve cibule a dva strúčiky cesnaku.
  2. Cibuľu som udusila na 1 pl masti. Hrniec som stiahla z ohňa. Pridala som 2 čl mletej sladkej papriky.
  3. Papriku som premiešala, pridala som trošku vody, ešte som cibuľu povarila, kým sa mi všetka voda neodparila.
  4. Asi takto. Cibuľa bola rozvarená.
  5. Kým sa mi cibuľa s vodou varila, pokrájala som si zelenú papriku. Paradajku som narezala na vrchu do kríža, vložila som ju do pohára, zaliala horúcou vodou z kanvice. O chvíľu som ľahko stiahla z paradajky šupku.
  6. Nakrájala som ešte dve sušené paradajky.
  7. Mäso som vložila do pripraveného základu. Opiekla som ho. Pridala som nakrájanú papriku a cesnak.
  8. Takisto som pridala oba druhy paradajok. Mäso som osolila, okorenila mletým čiernym korením. Hodila by sa aj jedna feferónka, no nemohla som ju dať, kvôli vnučke.
  9. Všetko to pustilo dostatok šťavy, takže som mäso ničím nepodliala. Mäso som dusila pod pokrievkou za občasného premiešania. Mäso bolo rýchlo mäkké. Kým sa mäso dusilo, spravila som halušky.
  10. Chlapi si dali dupľu, takže zostalo len na dne hrnca k večeri:-)