Bravčový perkelt so sušenými paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Po dlhom čase som pri príprave mäsa nepoužila tlakový hrniec. Šťavu som ničím nemusela
zahustiť.
Postup
- Bravčové pliecko som umyla, nakrájala na kocky. Očistila som dve cibule a dva strúčiky cesnaku.
- Cibuľu som udusila na 1 pl masti. Hrniec som stiahla z ohňa. Pridala som 2 čl mletej sladkej papriky.
- Papriku som premiešala, pridala som trošku vody, ešte som cibuľu povarila, kým sa mi všetka voda neodparila.
- Asi takto. Cibuľa bola rozvarená.
- Kým sa mi cibuľa s vodou varila, pokrájala som si zelenú papriku. Paradajku som narezala na vrchu do kríža, vložila som ju do pohára, zaliala horúcou vodou z kanvice. O chvíľu som ľahko stiahla z paradajky šupku.
- Nakrájala som ešte dve sušené paradajky.
- Mäso som vložila do pripraveného základu. Opiekla som ho. Pridala som nakrájanú papriku a cesnak.
- Takisto som pridala oba druhy paradajok. Mäso som osolila, okorenila mletým čiernym korením. Hodila by sa aj jedna feferónka, no nemohla som ju dať, kvôli vnučke.
- Všetko to pustilo dostatok šťavy, takže som mäso ničím nepodliala. Mäso som dusila pod pokrievkou za občasného premiešania. Mäso bolo rýchlo mäkké. Kým sa mäso dusilo, spravila som halušky.
- Chlapi si dali dupľu, takže zostalo len na dne hrnca k večeri:-)