Bravčový guláš
Bravčový guláš
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso nakrájame na 3–4–centimetrové kocky,
cibuľu nakrájame nadrobno, paradajky oblanšírujeme v horúcej vode, stiahneme šupku a nakrájame na malé kúsky. Papriku očistíme a nakrájame
na tenké pásiky.
- V hrnci rozpálime bravčovú masť, pridáme pokrájanú cibuľu a stiahneme oheň na
strednú intenzitu. Cibuľu pražíme, kým nezačne karamelizovať,
pridáme nakrájané mäso, premiešame, zatiahneme a posypeme mletou paprikou. Pridáme paradajkový pretlak, pretlačený cesnak, premiešame minútku a pridáme pokrájané ošúpané paradajky a pokrájanú papriku. Osolíme, okoreníme a občas premiešame, kým zmes
nepustí vlastnú šťavu. Podlejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania a podlievania
vodou podľa potreby dusíme skoro domäkka.
- Tesne pred dokončením pridáme do hrnca
na kocky nakrájané zemiaky a jeden nastrúhaný
najemno na zahustenie guláša. Dusíme potom
ešte asi 15–20 minút, kým mäso a zemiaky nie sú mäkké a hustota guláša je primeraná. Dochutíme podľa potreby.
Tí, ktorí majú radi pikantný guláš, si
ho môžu dochutiť štipľavou paprikou alebo pastou. Podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom.
|