Bravčovo-hovädzie plátky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed som mala plánovaný úplne v inom štýle, ale som si z mrazničky
vybrala dva kusy mäsa každé iné...musela som to nejak spojiť..tak som si vymyslela
tento recept...teraz neľutujem , lebo to bolo vynikajúce..skladá sa z dvoch plátok mäsa
jeden je bravčový, druhý hovädzí a naplnila som ich neúdenou klobáskou a spojila
špáradlami..aj prílohu som k tomu vykombinovala dvojfarené knedlíky..
4 porcie |
50 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- hovädzie aj bravčové plátky som vyklepala..
- rezne so spárovala...jeden hovädzí plátok +jeden bravčový plátok..osolila, okorenila z oboch strán..
- domácu neúdenú klobásku som pokrájala na kolieska..
- na hovädzie plátky som uložila pokrájanú klobásku a zakryla bravčovým plátkom...
- rezne som spojila na všetkých stranách špáradlami...
- na panvicu som dala 1 lyž. masti a opiekla som rezne z oboch strán...
- do rajnice som dala výpek,pokrájala cibuľu, orestovala a pridala som kečup a podliala vodou...mäso som vložila a pomaly dusila na slabom plameni 80min..keď bolo mäso hotové, pridala so hrsť umytých hríbov a v troške vody vymiešanú múku..povarila a dochutila..hotové jedlo som odstavila zo sporáka..
- pokiaľ sa mäso dusilo, zamiesila som si cesto na farebné knedlíky, nechala vykysnúť a varila na pare 20min.
- hotové jedlo som naložila na taniere a ozdobila...prejem vám dobrú chuť..