Pečený bravčový bôčik

Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to.* Okolie, ktoré ním pohostíte, bude mľaskať a ochkať blahom, a ak bývate v paneláku, susedia vám budú búchať na dvere a prosiť o recept na tú prekrásnu vôňu čo sa šíri...

6
porcií
20 minút
príprava
240 minút
na 120/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakájame na väčšie kúsky, cibuľu na osminky a cesnak na plátky.
  2. Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
  3. V miske rozmiešame obidva druhy horčice s olejom, medom a mletou paprikou.
  4. Na dno pekáča vložíme 2 hrste smaženej sušenej cibule, čerstvú cibuľu, cesnak a na to mäso. Smaženú cibuľu občas dostať aj v reťazcoch, ja ju kupujem v Ikea 1 kg balenie, lebo ju často používam.
  5. Dobre premiešame a posypeme rascou.
  6. Podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť do rúry na 120 °C asi na 3,5 hodiny.
  7. Potom odokryjeme, zvýšime teplotu na 200 °C a zapečieme asi 30 minút, pričom každých 10 minút opatrne premiešame.
  8. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ja s moravskou kapustou a knedľou.