Bravčové stehno

Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky potrieme trochou kremžskej horčice.
  2. Obaľujeme v hladkej múke a v pekáči na oleji opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky mäsa ukladáme bokom na tanier.
  3. Čerstvé modráky nakrájame.
  4. Do výpeku v pekáči pridáme 1 PL hladkej múky, orestujeme do hneda, zalejeme vodou a necháme prevrieť. Do toho naukladáme opečené kúsky mäsa a pridáme nakrájané modráky.
  5. Pečieme v rúre na 190 stupňoch približne 1 hodinu. Každý pečie podľa svojej rúry. Priebežne kontrolujeme, podlievame vodou, prípadne dochutíme ešte soľou a korením.