Bravčové stehno
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky potrieme trochou kremžskej horčice.
- Obaľujeme v hladkej múke a v pekáči na oleji opečieme z obidvoch strán. Opečené plátky mäsa ukladáme bokom na tanier.
- Čerstvé modráky nakrájame.
- Do výpeku v pekáči pridáme 1 PL hladkej múky, orestujeme do hneda, zalejeme vodou a necháme prevrieť. Do toho naukladáme opečené kúsky mäsa a pridáme nakrájané modráky.
- Pečieme v rúre na 190 stupňoch približne 1 hodinu. Každý pečie podľa svojej rúry. Priebežne kontrolujeme, podlievame vodou, prípadne dochutíme ešte soľou a korením.
|