Bravčové roládky

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, poukladáme naň slaninku, syr a slivky. Zatočíme do alobalu. Postup zopakujeme s každým kusom mäsa.
  2. Zabalené roládky poukladáme do zapekacej misy a dáme piecť pri 180 °C na 20 minút. Po upečení necháme odležať 10 minút.
  3. Omáčka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme hríby a orestujeme. Pridáme jeden strúčik cesnaku, podlejeme vývarom, jemne okoreníme, pridáme balzamikový ocot a omáčku varom zredukujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom.
  4. Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a na panvici s olejom dozlatista opečieme. Jemne osolíme.
  5. Mäso odbalíme z alobalu. Roládky nakrájame a podávame s hríbovou omáčkou a opečenými zemiakmi.