Bravčové rizoto s lečom
Autor receptu: dorisa
Rýchly a chutný obed, alebo večera.
2 porcie |
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocôčky nakrájané mäso, osolíme , mierne zasypeme mletou červenou paprikou,mierne podlejeme a dusíme do polomäkka. Potom pridáme umytú (možno aj prebratú) ryžu. Nepodlievam vodou, ale hneď dám do kastróla jedno malé lečo(domáce- viac paradajok ako papriky) táto šťavička z leča krásne zafarbí celé rizoto. Dusíme. Ak treba ešte podlievať, tak už použijeme vodu. Ku koncu som pridala nakrájané hrubšie časti z brokolice, ktoré som nemala kde použiť. Rizotko pri podávaní posypeme strúhaným parmezánom, alebo iným strúhaným syrom. Dobrú chuť.