Bravčové rizoto s lečom

Autor receptu: dorisa

Rýchly a chutný obed, alebo večera.

2
porcie
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocôčky nakrájané mäso, osolíme , mierne zasypeme mletou červenou paprikou,mierne podlejeme a dusíme do polomäkka. Potom pridáme umytú (možno aj prebratú) ryžu. Nepodlievam vodou, ale hneď dám do kastróla jedno malé lečo(domáce- viac paradajok ako papriky) táto šťavička z leča krásne zafarbí celé rizoto. Dusíme. Ak treba ešte podlievať, tak už použijeme vodu. Ku koncu som pridala nakrájané hrubšie časti z brokolice, ktoré som nemala kde použiť. Rizotko pri podávaní posypeme strúhaným parmezánom, alebo iným strúhaným syrom. Dobrú chuť.