Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Postup- Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie a 1 PL oleja. Mäso som premiešala. Nechala som ho stáť na kuchynskej linke, nech sa chute spoja.
- Očistila som zemiaky na pyré.
- Vrecko mrazenej zeleniny, v ktorom je mrkva, brokolica, karfiol som trochu udusila na kúsku masla. K zelenine som pridala aj môj mrazený hrášok. Zeleninu som nedusila dlho, lebo sa bude ešte zapekať. Nemám ju rada rozvarenú.
- Mäso som opekala na 1 PL domácej masti.
- Opečené som podliala troškou hovädzieho vývaru, udusila som mäso do mäkka. Prebytočnú tekutinu som nechala odpariť.
- Do pyré som si pripravila maslo, šľahačku a muškátový orech.
- Spravila som pyré.
- Do maslom vymastenej zapekacej misy som dala na spodok polovicu pyré. Na to som rozložila zeleninu.
- Na zeleninu som dala pripravené mäso.
- Na mäso som nastrúhala trochu eidamu.
- Na vrch som rozložila zvyšok pyré. Nastrúhala som na vrch syr. Rúru som vyhriala na 180 °C. Jedlo netreba dlho piecť, lebo všetko je už dopredu uvarené. Hneď ako bol syr na vrchu roztečený, som jedlo vybrala z rúry.
- Upečené jedlo.
|