Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie a 1 PL oleja. Mäso som premiešala. Nechala som ho stáť na kuchynskej linke, nech sa chute spoja.
  2. Očistila som zemiaky na pyré.
  3. Vrecko mrazenej zeleniny, v ktorom je mrkva, brokolica, karfiol som trochu udusila na kúsku masla. K zelenine som pridala aj môj mrazený hrášok. Zeleninu som nedusila dlho, lebo sa bude ešte zapekať. Nemám ju rada rozvarenú.
  4. Mäso som opekala na 1 PL domácej masti.
  5. Opečené som podliala troškou hovädzieho vývaru, udusila som mäso do mäkka. Prebytočnú tekutinu som nechala odpariť.
  6. Do pyré som si pripravila maslo, šľahačku a muškátový orech.
  7. Spravila som pyré.
  8. Do maslom vymastenej zapekacej misy som dala na spodok polovicu pyré. Na to som rozložila zeleninu.
  9. Na zeleninu som dala pripravené mäso.
  10. Na mäso som nastrúhala trochu eidamu.
  11. Na vrch som rozložila zvyšok pyré. Nastrúhala som na vrch syr. Rúru som vyhriala na 180 °C. Jedlo netreba dlho piecť, lebo všetko je už dopredu uvarené. Hneď ako bol syr na vrchu roztečený, som jedlo vybrala z rúry.
  12. Upečené jedlo.