Bravčové pliecko

Bravčové pliecko na víne (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Ako decko som zbožňoval výpek z bravčového mäsa na zemiakových knedličkách spolu so špenátom , dnes som už veľký - aspoň si to myslím, a tak som si ho spravil na víne.... tak nech vám chutí ako mne.

10 minút
príprava
80-90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. dáme si rozohriať olej
  2. bravčové pliecko si pokrájame na hrubšie kusy
  3. poobraciame ho, aby sa zatiahlo zo všetkých strán
  4. okoreníme čiernym korením
  5. osolíme
  6. a zakryté dusíme na slabom plameni ....mäso si pustí vlastnú šťavu
  7. keď sa šťava minie, podlejeme bielym vínom a opäť necháme podusiť...mäso podľa potreby obrátime
  8. mäsko máme hotové
  9. ako prílohu som chcel zemiakové knedličky, ale našiel sa deravý sáčok knedlí v prášku, tak som ho zúžitkoval
  10. nie sú zemiakové, ale chutilo aj s nimi
  11. DOBRÚ CHUŤ
  12. aj so zemiakmi sa to dá spapkať