Bravčové pliecko
Bravčové pliecko na víne (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Ako decko som zbožňoval výpek z bravčového mäsa na zemiakových knedličkách spolu so špenátom , dnes som už veľký - aspoň si to myslím, a tak som si ho spravil na víne.... tak nech vám chutí ako mne.
10 minút príprava |
80-90 minút tepelná úprava |
Postup
- dáme si rozohriať olej
- bravčové pliecko si pokrájame na hrubšie kusy
- poobraciame ho, aby sa zatiahlo zo všetkých strán
- okoreníme čiernym korením
- osolíme
- a zakryté dusíme na slabom plameni ....mäso si pustí vlastnú šťavu
- keď sa šťava minie, podlejeme bielym vínom a opäť necháme podusiť...mäso podľa potreby obrátime
- mäsko máme hotové
- ako prílohu som chcel zemiakové knedličky, ale našiel sa deravý sáčok knedlí v prášku, tak som ho zúžitkoval
- nie sú zemiakové, ale chutilo aj s nimi
- DOBRÚ CHUŤ
- aj so zemiakmi sa to dá spapkať