Dusené bravčové mäso

Bravčové pliecko na suchohríboch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nás nedeľný obed...

4
porcie
10 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pliecko som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
  2. Na panvici som rozohriala masť a mäso som opiekla z oboch strán.
  3. Pridala som horčicu.
  4. Mäso som osolila, korenila, posypala červenou paprikou a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  5. Pridala som paradajkovú šťavu a podliala malým množstvom vody. Dusila som pod pokrievkou na slabom plameni 50 min.
  6. Už k mäkkému mäsu som pridala za hrsť suchohríbov a nechala prejsť varom 15 min.
  7. Podávala som s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.