zatvoriť
VYTLAČIŤ
Dusené bravčové mäso
Bravčové pliecko na suchohríboch (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Nás nedeľný obed...
4
porcie
10 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava
Suroviny
500 g
pliecko bravčové
1 PL domáca
masť bravčová
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
1 PL
horčica
1 PL domáca
šťava paradajková
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
paprika červená mletá
Postup
Pliecko som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
Na panvici som rozohriala masť a mäso som opiekla z oboch strán.
Pridala som horčicu.
Mäso som osolila, korenila, posypala červenou paprikou a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridala som paradajkovú šťavu a podliala malým množstvom vody. Dusila som pod pokrievkou na slabom plameni 50 min.
Už k mäkkému mäsu som pridala za hrsť suchohríbov a nechala prejsť varom 15 min.
Podávala som s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.