Dusené bravčové pliecko
Bravčové pliecko na divoko
Autor receptu: mojaradost
Je to výborný, rýchly obed:))
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- V nádobe na rozpustenej masti dosklovita opražíme na menšie kocky pokrájanú cibuľu, pred koncom pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme na kocky pokrájané mäso, bobkový list, podľa chuti korenie na divinu, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme paradajkovou šťavou, červeným vínom, pridáme na kolieska pokrájanú očistenú mrkvu a petržlen. Dusíme do zmäknutia. Podľa potreby ešte podlejeme paradajkovou šťavou a vínom. Šťavu netreba ničím zahusťovať, počas dusenia sa vyparí na hustotu akú chceme.
- Ak chcete mäsko podávať deťom, nemusíte pridať víno.
Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.
Mäsko je výborné!
Dobrú chuť!