Bravčové plece s chlebovou plnkou

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
85 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme cestíčko z múky. Budeme potrebovať 1 lyžičku vegeta, mlieko a vajce. Na rozpálenom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Chlieb nakrájame na kocôčky a v rozpálenej rúre krátko opečieme dozlatista.
  2. Pridáme pripravené cestíčko, restovanú cibuľku a zľahka všetko premiešame tak, aby sa kocôčky nerozbili. Dochutíme korením a MAGGI Veggou. Bravčové plece nakrojíme a naklepeme paličkou na šírku 1 cm.
  3. Mäso posypeme vegeta a pokladieme plnkou. Takto pripravené mäso s cestíčkom zrolujeme a zviažeme povrázkom. Môžeme ešte ľahko okoreniť. Roládu dáme do pekáčika, podlejeme pivom a za občasného prelievania vypečenou šťavou pečieme vo vopred rozohriatej rúre jednu hodinu na 180 °C.
  4. Z hotovej pečienky odstránime povrázok a nakrájame ju na plátky. Podávame s varenými či pečenými zemiakmi alebo kašou, podlejeme vypečenou šťavou.
  5. Tip: Skúste do plnky pridať na kocôčky nakrájané (alebo nastrúhané) jablko a zakvapkať ho citrónom (aby nezhnedlo).