Bravčové plátky v horčicovej omáčke

Autor receptu: alfonsina

Tento recept mám z internetu a robievam ho dosť často.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na plátky, vyklepeme a posolíme. Na masti alebo oleji ich opečieme z oboch strán pridáme horčicu, ešte krátko orestujeme a vyberieme.
  2. Do výpeku pridáme 0,5 l teplej vody, sójovú omáčku a čierne korenie. Do pripravenej omáčky vložíme mäso a dusíme o mäkka asi hodinku.
  3. Mäkké mäso vyberieme a omáčku zahustíme hladkou múkou. Do hotového mäsa pridáme na tvrdo uvarené vajcia pokrájané na plátky a ešte chvýlku povaríme. Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.