Bravčové plátky na šťave (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
lúbim roštenku ,ale hovädzina je drahá ,preto som to skúsil z bravčoviny ...podarilo sa
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- bravčové stehno si nakrájame ,naklepeme ,osolíme a okoreníme
- z oboch strán obalíme v múke
- a zprudka osmahneme na horúcom oleji
- ked máme všetky kúsky mäsa osmahnuté vyberieme ho von a nasypeme na olej posekanú cibuli a osmahneme ju do sklovita
- ked je cibula OK vrátime mäso do hrnca , podlejeme vodou
- pridáme pokrájanú papriku a rajčiny, uzavrieme tlakový hrniec a dusíme 25 až 30 minut
- po otvorení tlakáče skontrolujeme mäso a dochutíme štavu podával som to s ryžou ....šťavu som nezahusťoval - ,ale dá sa
DOBRÚ CHUŤ