Bravčové plátky na šťave (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

lúbim roštenku ,ale hovädzina je drahá ,preto som to skúsil z bravčoviny ...podarilo sa

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. bravčové stehno si nakrájame ,naklepeme ,osolíme a okoreníme
  2. z oboch strán obalíme v múke
  3. a zprudka osmahneme na horúcom oleji
  4. ked máme všetky kúsky mäsa osmahnuté vyberieme ho von a nasypeme na olej posekanú cibuli a osmahneme ju do sklovita
  5. ked je cibula OK vrátime mäso do hrnca , podlejeme vodou
  6. pridáme pokrájanú papriku a rajčiny, uzavrieme tlakový hrniec a dusíme 25 až 30 minut
  7. po otvorení tlakáče skontrolujeme mäso a dochutíme štavu podával som to s ryžou ....šťavu som nezahusťoval - ,ale dá sa DOBRÚ CHUŤ