Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer do hneda cibuľu a hranolčeky jablka tak, aby zostali al dente, priliala som šľahačku, pridala horčicu a šalviu. Nechala som krátko povariť, mierne som osolila, okorenila mletým čiernym korením a vložila som plátky bravčového karé, aby sa prehriali. Podávala som s pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Pripravila som si šľahačku, horčicu a koreniny.
- Zelené jablko som zbavila jadrovníka, nakrájala som ho na tenké plátky a tie na tenké dlhšie hranolčeky.
- Bravčové karé som pokrájala na plátky, naklepala som ich, osolila a posypala mletým čiernym korením.
- Očistené zemiaky som pokrájala na plátky, ktoré som uvarila v osolenej vode a na hrubo pretlačila drvičom na zemiaky. Omastila som ich olejom z výpeku a posypala som ich pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky.
- Očistenú cibuľu som pokrájala na plátky.
- Pripravené bravčové plátky som sprudka opiekla na rozpálenom oleji na panvici a vybrala som ich na tanier.
- Vo výpeku som opiekla cibuľu, rozobratú na prúžky takmer do hneda.
- Pridala som hranolčeky jablka a krátko som ich opekala spolu s cibuľou.
- Priliala som šľahačku a celé som chvíľku povarila.
- Pridala som šalviu, horčicu, jemne som osolila a dokorenila mletým čiernym korením.
- Do šľahačkovo-horčicovej okorenenej šťavy som vrátila mäsko, aby sa prehrialo.
- Bravčové rezy som na tanieri uložila na šľahačkovo-horčicovú šťavu so šalviou a podávala som s omastenými pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky. Miesto karé možno použiť aj krkovičku alebo pliecko, ale potom je príprava niečo dlhšia.