Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka opiekla na rozpálenom oleji. Vo výpeku som orestovala takmer do hneda cibuľu a hranolčeky jablka tak, aby zostali al dente, priliala som šľahačku, pridala horčicu a šalviu. Nechala som krátko povariť, mierne som osolila, okorenila mletým čiernym korením a vložila som plátky bravčového karé, aby sa prehriali. Podávala som s pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Postup

  1. Pripravila som si šľahačku, horčicu a koreniny.
  2. Zelené jablko som zbavila jadrovníka, nakrájala som ho na tenké plátky a tie na tenké dlhšie hranolčeky.
  3. Bravčové karé som pokrájala na plátky, naklepala som ich, osolila a posypala mletým čiernym korením.
  4. Očistené zemiaky som pokrájala na plátky, ktoré som uvarila v osolenej vode a na hrubo pretlačila drvičom na zemiaky. Omastila som ich olejom z výpeku a posypala som ich pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky.
  5. Očistenú cibuľu som pokrájala na plátky.
  6. Pripravené bravčové plátky som sprudka opiekla na rozpálenom oleji na panvici a vybrala som ich na tanier.
  7. Vo výpeku som opiekla cibuľu, rozobratú na prúžky takmer do hneda.
  8. Pridala som hranolčeky jablka a krátko som ich opekala spolu s cibuľou.
  9. Priliala som šľahačku a celé som chvíľku povarila.
  10. Pridala som šalviu, horčicu, jemne som osolila a dokorenila mletým čiernym korením.
  11. Do šľahačkovo-horčicovej okorenenej šťavy som vrátila mäsko, aby sa prehrialo.
  12. Bravčové rezy som na tanieri uložila na šľahačkovo-horčicovú šťavu so šalviou a podávala som s omastenými pretláčanými zemiakmi, posypanými vňaťou jarnej cibuľky. Miesto karé možno použiť aj krkovičku alebo pliecko, ale potom je príprava niečo dlhšia.