Bravčové mäso

Bravčové na zelenine so zemiakovými dukátmi

Autor receptu: tinade

Bravčové rezančeky s paprikou, sterilizovanou uhorkou a ako príloha vysmážané zemiakové dukáty.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké rezance, polejeme 2-3 lyžicami oleja, okoreníme, nesolíme, premiešame a odložíme bokom.
  2. Cibule prekrojíme na polovicu, nakrájame tenké mesiačiky, papriky rovnako prekrojíme na polovicu a krájame tenké pásiky. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, zelenú časť odložíme bokom, tú pridáme neskôr, ako poslednú. Chilli papričku a sterilizovanú uhorku nakrájame na kolieska.
  3. Rozpálime si panvicu, ja som použila wok , keď je poriadne horúca, pridáme mäso a opekáme, nevaríme! Necháme zatiahnuť, posolíme , pokvapkáme worchestrom. Opražené mäso vyberieme a odložíme bokom.
  4. Na rozpálenú panvicu dáme nakrájanú cibuľu, necháme orestovať do hneda, pridáme všetku zeleninu a restujeme. Keď je zelenina akurát do chrumkava, pridáme asi 2 lyžice pretlaku, orestujeme a pridáme 1 lyžicu worchestrovej omáčky, premiešame, pridáme asi 100 ml pasírovaných paradajok, sterilizovanú uhorku, chilli a nakoniec do zmesi pridáme opražené mäso.
  5. Všetko spolu premiešame, chvíľu povaríme a na koniec pridáme zelenú časť jarnej cibuľky.
  6. Zemiakové dukáty: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Ponoríme ich do studenej vody, premiešame, aby sa uvoľnil škrob, zlejeme vodu a usušíme utierkou. Rozohrejeme olej a kolieska zemiakov smažíme do zlatova z oboch strán.
  7. Bravčovú zmes podávame so zemiakovými dukátmi a s tatárskou omáčkou alebo majonézou.