Bravčové na zázvore (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Jedno z mojich obľúbených jedál........

Postup

  1. Mäso pokrájam na pásiky .
  2. Zázvor očistím a pokrájam na pásiky a potom na menšie kocky.
  3. Do vhodnej nádoby dám olej,soľ,korenie,zázvor,kurkumu a červenú papriku
  4. Poriadne premiešam aby bolo celé mäsko obalené.
  5. Zakryjem vrchnákom a vložím do chladničky na 1-2 dni.
  6. Potom mäso dám na rozpálenú panvicu a prudko opečiem aby sa zatiahlo.
  7. Chvíľu podusím ak treba osolím, zalejem trochou vody, prikryjem pokrievkou a dusím do mäkka.
  8. Podávam zo zemiakmi ktoré si pripravujem nasledovne. Pripravím si zemiaky,múku a husaciu masť.
  9. Pokrájam na kocky .Zemiaky si môžete nakrájať aj na štvrtinky záleží na chuti.
  10. Zemiaky dám do sáčku a zasypem hrubou múkou. Poriadne poprehadzujem aby sa zemiaky obalili v múke .
  11. Potom obalené zemiaky dám na plech a polejem husacou masťou.
  12. Masť nechám trochu rozpustiť na sporáku alebo v mikrovlnke polejem zemiaky a dám piecť asi na 15 minút
  13. Potom zemiaky otočím aby sa rovnomerne upiekli a boli chrumkavé.Pečiem ešte 10-15 minút podľa veľkosti zemiakov.
  14. Keď mám všetko hotové môže sa sadať ku stolu.