Bravčové na zázvore (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Jedno z mojich obľúbených jedál........
Postup
- Mäso pokrájam na pásiky .
- Zázvor očistím a pokrájam na pásiky a potom na menšie kocky.
- Do vhodnej nádoby dám olej,soľ,korenie,zázvor,kurkumu a červenú papriku
- Poriadne premiešam aby bolo celé mäsko obalené.
- Zakryjem vrchnákom a vložím do chladničky na 1-2 dni.
- Potom mäso dám na rozpálenú panvicu a prudko opečiem aby sa zatiahlo.
- Chvíľu podusím ak treba osolím, zalejem trochou vody, prikryjem pokrievkou a dusím do mäkka.
- Podávam zo zemiakmi ktoré si pripravujem nasledovne.
Pripravím si zemiaky,múku a husaciu masť.
- Pokrájam na kocky .Zemiaky si môžete nakrájať aj na štvrtinky záleží na chuti.
- Zemiaky dám do sáčku a zasypem hrubou múkou. Poriadne poprehadzujem aby sa zemiaky obalili v múke .
- Potom obalené zemiaky dám na plech a polejem husacou masťou.
- Masť nechám trochu rozpustiť na sporáku alebo v mikrovlnke polejem zemiaky a dám piecť asi na 15 minút
- Potom zemiaky otočím aby sa rovnomerne upiekli a boli chrumkavé.Pečiem ešte 10-15 minút podľa veľkosti zemiakov.
- Keď mám všetko hotové môže sa sadať ku stolu.