Bravčové filé du Barry podľa Slovenky

Autor receptu: pusta

Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV.-ho. Mala rada fajnové jedlo a milovala karfiol. Tento recept ju preslávil v gastronomii a zachoval sa podnes deň. Ja som ho našla v r. 1973 v najlepších Receptoch Slovenky, podľa ktorého ho pripravujem. Je naozaj výborný a ponúka ho aj Vám.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčový orech pokrájame na 4 rezne, ktoré narežeme po obvode a naklepeme ich do tenka. Rezne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prudko ich opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji, cca 5+5 minút. Vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.
  2. Karfiol očistíme, rozdelíme na 4 časti a povaríme v osolenej vriacej vode cca 5 -7 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
  3. Opečené rezne uložíme do plochej zapekacej misy /napr. pokrievka jenskej misy/, na každý rezeň dáme vychladnutý karfiol, ktorý prikryjeme plátkom smotanového syra a dáme zapiecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov C na 15 - 20 minút, kým sa syr nezačne rozpúšťať a trocha zhnedne. Môžeme podávať so zemiakovou kašou, ja som podávala s petržlenovými zemiakmi a paradajkovým šalátom.