Bravčová podbrušinka plnená lečom s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný deň som chcela potešiť lahodnou podbrušinkou, ktorú som teraz urobila podľa sezóny, takže s lečom...do leča som nakrájala domácu neúdenú klobásku, ktorá dodala tejto plnke šmrnc...obed bol veľmi pochválený...

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčovú podbrušinku som umyla, osušila a urobila do nej otvor pre plnku...pripravila som aj domácu neúdenú klobásku...
  2. klobásku som pokrájala na kolieska..
  3. papriku, paradajky aj cibuľu som pripravila ako na lečo..
  4. do rajnice som dala bravčovú masť...
  5. pridala som klobásku...dlho som ju neopekala, lebo sa bude piecť v plnke...pridala som papriku aj paradajky..teraz lečo nevarím na mäkko, ale na chrumkavo, lebo sa v plnke ešte dopečie...a pridala som cibuľu...
  6. a papriku, paradajky...
  7. osolila, okorenila a pridala som mletú červenú papriku...
  8. po chvíľke dusenia, keď bolo všetko tak akurát, pridala som 2 celé vajcia...tiež som to iba pomiešala a odložila zo sparáka na chladenie..
  9. vychladenú plnku som vložila do otvoru..
  10. zošila som niťou a poistila som ju jednou špajdlou..
  11. uložila na pekáč, podliala vodou...nedávala som tuk, lebo jedna strana podbrušinky bola mastná...piekla sa 60min..
  12. podbrušinku som pokrájala ne rezy...pokiaľ sa piekla, ošúpala som si zemiaky a uvarila...hotový obed som naložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..