Bravčová podbrušinka plnená lečom s klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný deň som chcela potešiť lahodnou podbrušinkou, ktorú som teraz urobila podľa sezóny, takže s lečom...do leča som nakrájala domácu neúdenú klobásku, ktorá dodala tejto plnke šmrnc...obed bol veľmi pochválený...
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Bravčovú podbrušinku som umyla, osušila a urobila do nej otvor pre plnku...pripravila som aj domácu neúdenú klobásku...
- klobásku som pokrájala na kolieska..
- papriku, paradajky aj cibuľu som pripravila ako na lečo..
- do rajnice som dala bravčovú masť...
- pridala som klobásku...dlho som ju neopekala, lebo sa bude piecť v plnke...pridala som papriku aj paradajky..teraz lečo nevarím na mäkko, ale na chrumkavo, lebo sa v plnke ešte dopečie...a pridala som cibuľu...
- a papriku, paradajky...
- osolila, okorenila a pridala som mletú červenú papriku...
- po chvíľke dusenia, keď bolo všetko tak akurát, pridala som 2 celé vajcia...tiež som to iba pomiešala a odložila zo sparáka na chladenie..
- vychladenú plnku som vložila do otvoru..
- zošila som niťou a poistila som ju jednou špajdlou..
- uložila na pekáč, podliala vodou...nedávala som tuk, lebo jedna strana podbrušinky bola mastná...piekla sa 60min..
- podbrušinku som pokrájala ne rezy...pokiaľ sa piekla, ošúpala som si zemiaky a uvarila...hotový obed som naložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..