Bravčová pečeň
Bravčová pečeň na šalotke (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchý a veľmi rýchly obed z bravčovej pečene.
2 porcie |
20 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si ošúpala zemiaky a dala variť do osolenej vody, pretože mám domácu pečeň a tá skutočne potrebuje na prípravu len dve minúty. Pečeň som umyla a osušila.
- Pečeň som nakrájala na tenké dlhé pásy.
- Ošúpala som šalotku a nakrájala na celkom tenké kolieska.
- Na panvici som nechala roztopiť masť, pridala som šalotku, krátko som ju opiekla.
- A ihneď som ku šalotke pridala plátky pečene, posypala mletou paprikou a mletým korením, obrátila na druhú stranu a hotovo. Počas tohto krátkeho opekania pečene sa aj šalotka dopiekla.
- Pečeň hotová za pár minút.
- Podávala som s varenými zemiakmi a listovym šalátom. Prajem vám dobrú chuť.