Bravčová pečeň na cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola teľacia. Pôvodne som takto pripravovala práve tú teľaciu, ale už niekoľko rokov som sa k nej nedostala. Kto má rád pikant, pridá si aj chilli papričku alebo feferónku pokrájanú nadrobno.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečeň umyjeme, osušíme, pokrájame na tenké rezančeky a zmiešame s pretlačeným cesnakom. V chladničke necháme odležať aspoň 2 hodiny. Potom na panvici rozpálime olej a pečeň na nej za stáleho miešania prudko opečieme.
- Pridáme papriku a v ruke rozdrvenú majoránku, premiešame, podlejeme malým množstvom vriacej vody a prikryté dusíme 10-15 minút. Na záver osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou alebbo zemiakovými hranolčekmi, prípadne aj s tatárskou omáčkou, ako čerešničkou na torte.