Bravčová pečeň na cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Veľmi rýchly a chutný recept. Rovnako môžeme pripraviť aj kuraciu pečeň a úplne ideálna by bola teľacia. Pôvodne som takto pripravovala práve tú teľaciu, ale už niekoľko rokov som sa k nej nedostala. Kto má rád pikant, pridá si aj chilli papričku alebo feferónku pokrájanú nadrobno.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň umyjeme, osušíme, pokrájame na tenké rezančeky a zmiešame s pretlačeným cesnakom. V chladničke necháme odležať aspoň 2 hodiny. Potom na panvici rozpálime olej a pečeň na nej za stáleho miešania prudko opečieme.
  2. Pridáme papriku a v ruke rozdrvenú majoránku, premiešame, podlejeme malým množstvom vriacej vody a prikryté dusíme 10-15 minút. Na záver osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou alebbo zemiakovými hranolčekmi, prípadne aj s tatárskou omáčkou, ako čerešničkou na torte.