Bravčová panenka
Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso odblaníme, narežeme na
pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným cesnakom a lístkami tymianu.
Panenku dôkladne zabalíme do
potravinovej fólie a vložíme na 2 hodiny do
rúry vyhriatej na 65 stupňov.
- Mäso vyberieme, odstránime fóliu a opečieme na panvici z každej strany na olivovom
oleji. Opečenú panenku dáme mimo panvice
do tepla odpočívať.
- Do tej istej panvice dáme
omáčku demi glace, prípadne môžeme priliať aj víno, necháme prevrieť a do vypnutej
omáčky vmiešame studené maslo.
- Semienka opražíme
na suchej panvici,
rozmixujeme alebo
nasekáme na jemno,
v tejto zmesi obalíme
mäso a naporciujeme.
- Zemiaky očistíme, nakrájame na
kocky a uvaríme v osolenej vode do
mäkka. Uvarené zemiaky scedíme.
- V hlbšej panvici opražíme nakrájanú slaninu s cibuľou,
osolíme, okoreníme. Pridáme maslo a primiešame
bryndzu, prehrejeme. Pridáme zemiaky, nasekanú pažítku a premiešame.
|