Bravčová panenka

Bravčová panenka s krémovými zeleninovými krúpami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Krúpy dáme variť do osolenej vody domäkka. Medzitým očistíme bravčovú panenku a rozkrojíme na pár hrubších kusov.
  2. Keď sú krúpy uvarené, scedíme ich a dáme na panvicu. Pridáme zeleninu, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný parmezán. Podlejeme trochou vývaru, chvíľu povaríme, aby sa spojili chute a vznikla krémová zmes.
  3. Na druhej panvici na troche olivového oleja opečieme na silnom ohni panenku, ktorú predtým osolíme a okoreníme. Opečenú panenku dáme na pekáči na 10 minút dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
  4. Pred podávaním kusy panenky pokrájame na plátky, servírujeme s krémovými krúpami.