Bravčová panenka

Bravčová panenka na zelenine s paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: nadasky

Bravčová panenka na zelenine s rajčinami podávaná s ryžou. Veľmi rýchle a pomerne lacné jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso - zvoľte si podľa Vás, ja som mal bravčovú panenku - osolíme, okoreníme, poprepichujeme nožom a osmahneme na masle.
  2. Mäso odložíme a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a podusíme do zlatova. Pridáme nakrájané papriky a dusíme cca 15 minút.
  3. Potom som tam nalial rajčinovú pastu z LIDL a kečup koreniny podľa seba. Nechal som to prevrieť a dal som tam panenku na miernom plemeni podusiť cca 30-35 minút. Ja som použil tieto na obr. V strede je viac druhov syra na konečné zahustenie ak treba.
  4. Než sa mäso dusí zatiaľ si urobíte prílohu - ryžu,zemiaky, atď. Potom mäso vytiahnete, nakrájate na plátky. Zeleninovú zmes podľa potreby zahustíte ale nie je treba, dochutíte a servírujete.
  5. Dobrú chuť. Každý si to urobí podľa seba, veď fantáziu máme všetci. Ale je to hlavne nenáročné na prácu a čas. Pekný deň prajem.