Bravčová krkovička v majonézovom kabáte
Autor receptu: milamila
Tento receptík som dostala od priateľky a hneď som ho aj vyskúšala a ozaj odporúčam
6 porcií |
100 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a majoránom - kto ho nemá rád, pokojne ho vynechá! Mäso vložíme do pekáča a natrieme ho majonézou - vrstva zhruba 4 mm.
- Na majonézu poukladáme kolieska cibule
- a všetko zasypeme syrom.
- Pekáč zavrieme a strčíme do rozpálenej rúry a pečieme na 180°C, kým mäsko nie je mäkučké. Na pečenie nepotrebujeme žiaden tuk, ale mäsko môžeme podliať asi 100 ml horúcej vody. Pečenie trvá asi hodinu, čiže obed je hotový rýchlo.
Majonézu cítiť nebudete!!! Takže aj nepriatelia majonéz si môžu pečienku týmto spôsobom pripraviť.