Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.

60 minút
príprava
35-40-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na plátky, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a rascou. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji, vyberieme na plech podlejeme vývarom a výpekom z mäsa. Dáme do rúry na 190 stupňov 35- 40 minút zapiecť.
  2. Pokrájame rožky dáme do väčšej misy pridáme múku, krupicu, soľ, korenie, vegetu, celé vajcia, mlieko, pažítku, vňať z cibuľky, vňať petržlenovu posekanú na drobno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame. Mikrotenové sáčky naplníme v spodnej časti zmesou a zrolujeme dáme do potravinárskej fólie priečne boky zakrutíme, aby nám zmes počas varenia nevytiekla.
  3. Do hrnca dáme vodu. Po zovretí vložíme knedle a varíme 35 minút. Uvarené scedíme a stiahneme fóliu a potom vyberieme zo sáčka. Pokrajáme a podávame.
  4. Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme troškou vody alebo vývarom, prilejeme mlieko a nasekaný kôpor, povaríme, dochutíme octom, cukrom a soľou podľa seba.
  5. Prajem dobrú chuť!!!!!