Bravčová krkovička so žemľovou knedľou a kôprovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tak takto vyzeral náš nedeľný obed.
60 minút príprava |
35-40-35 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na plátky, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a rascou. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji, vyberieme na plech podlejeme vývarom a výpekom z mäsa. Dáme do rúry na 190 stupňov 35- 40 minút zapiecť.
- Pokrájame rožky dáme do väčšej misy pridáme múku, krupicu, soľ, korenie, vegetu, celé vajcia, mlieko, pažítku, vňať z cibuľky, vňať petržlenovu posekanú na drobno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame. Mikrotenové sáčky naplníme v spodnej časti zmesou a zrolujeme dáme do potravinárskej fólie priečne boky zakrutíme, aby nám zmes počas varenia nevytiekla.
- Do hrnca dáme vodu. Po zovretí vložíme knedle a varíme 35 minút. Uvarené scedíme a stiahneme fóliu a potom vyberieme zo sáčka. Pokrajáme a podávame.
- Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme troškou vody alebo vývarom, prilejeme mlieko a nasekaný kôpor, povaríme, dochutíme octom, cukrom a soľou podľa seba.
- Prajem dobrú chuť!!!!!