Bravčová krkovička
Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
30-45 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- bravčovú krkovičku si narežeme na hrubšie plátky a urobíme do nej zárezy
- osolime hneď po urobení zárezov a potom do zárezov vkladáme nahrubšie nakrájaný cesnak
- mäso okoreníme mletým čiernym korením
- rozohrajeme si olej
- naň poukladáme prichystané pláty mäsa
- a necháme podusiť
- polomäkké zasypeme cibuľou pokrájanou na mesiačiky ( veľa cibule 4 - 6 ks ) a ešte necháme dodusiť, chcel som podliať vínom , no minulo sa ....
- celý zeler si očistíme a pokrájame na menšie kocky
- tie orestujeme na oleji
- pridáme asi 1 až 1 ,5 cibule pokrájanej na mesiačiky a spolu podusíme
- ...podlieval som pivom
- petinu duseného zeleru som si dal bokom a k ostatnému pridal som zvyšok varených zemiakov a spolu popučil
- a podľa chuti osolil
- posekanú cibuľku som si osmahol do zlatova
- a môžme servírovať dusené mäso s cesnakom a cibuľou , niekoľko kúskov celeho duseného zeleru a zemiakovo-zelerové pyré posypané osmaženou cibuľkou
|