Bravčová krkovička

Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

30-45 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. bravčovú krkovičku si narežeme na hrubšie plátky a urobíme do nej zárezy
  2. osolime hneď po urobení zárezov a potom do zárezov vkladáme nahrubšie nakrájaný cesnak
  3. mäso okoreníme mletým čiernym korením
  4. rozohrajeme si olej
  5. naň poukladáme prichystané pláty mäsa
  6. a necháme podusiť
  7. polomäkké zasypeme cibuľou pokrájanou na mesiačiky ( veľa cibule 4 - 6 ks ) a ešte necháme dodusiť, chcel som podliať vínom , no minulo sa ....
  8. celý zeler si očistíme a pokrájame na menšie kocky
  9. tie orestujeme na oleji
  10. pridáme asi 1 až 1 ,5 cibule pokrájanej na mesiačiky a spolu podusíme
  11. ...podlieval som pivom
  12. petinu duseného zeleru som si dal bokom a k ostatnému pridal som zvyšok varených zemiakov a spolu popučil
  13. a podľa chuti osolil
  14. posekanú cibuľku som si osmahol do zlatova
  15. a môžme servírovať dusené mäso s cesnakom a cibuľou , niekoľko kúskov celeho duseného zeleru a zemiakovo-zelerové pyré posypané osmaženou cibuľkou