Bravčová krkovička, pečená v rúre-na spôsob rezňa (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Túto krkovičku robím už veľa rokov.Je to jednoduchá a rýcha príprava.Návod na túto
prípravu som videla v televízii,ešte niekedy začiatkom osemdesiatých rokoch. Pripravoval
to šefkuchár s niektorého tatranského hotela.Ja ako začínajúca gazdinka som si tento
rcp.hned vyskúšala a obľubila.Pečie sa bez mastí,pretože masť pustí krkovička.Naší tento
rezeň majú veľmi radi.
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Všetko si pripravíme podľa toho koľko rezňou budeme piecť:krkovičku vykostíme a narežeme na rezne.Jemne naklepeme,osolíme a opepríme.Na to natrieme asi 1 čl horčice.
- Pripravíme si plech,naň pokrajame 1 cibuľu.(Ked je krkovička pôstnejšia ,môžeme pridať na plech trocha masti.)Potom rezeň s tej strany,ktorá je natrena horčicou,ponoríme do rozšľahaných vajíčok a do struhánky.Ešte raz do vajíčok a do struhánky ...
- ...a položíme s čistou stranou na pekáč.Dáme do rúry zakryté druhým plechom piecť asi 20 min.
- Potom plech vyberieme a na vrch nastrúhame sýr.Ja mám údený.Dodáva mäsku dobrú chuť ,aj vôňu.Necháme ešte 10-15 min odkryté zapiecť.Podávame so zemiakmi .
- Zemiaky robím v takejto miske.Na dno pokrajam cibuľku,trochu oleja ,iba posolím,troška rasce a asi pol deci vody.Zakryté dusím 15 min.
- Trocha amerického korenia a premiešam.