Bravčová krkovička, pečená v rúre-na spôsob rezňa (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Túto krkovičku robím už veľa rokov.Je to jednoduchá a rýcha príprava.Návod na túto prípravu som videla v televízii,ešte niekedy začiatkom osemdesiatých rokoch. Pripravoval to šefkuchár s niektorého tatranského hotela.Ja ako začínajúca gazdinka som si tento rcp.hned vyskúšala a obľubila.Pečie sa bez mastí,pretože masť pustí krkovička.Naší tento rezeň majú veľmi radi.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetko si pripravíme podľa toho koľko rezňou budeme piecť:krkovičku vykostíme a narežeme na rezne.Jemne naklepeme,osolíme a opepríme.Na to natrieme asi 1 čl horčice.
  2. Pripravíme si plech,naň pokrajame 1 cibuľu.(Ked je krkovička pôstnejšia ,môžeme pridať na plech trocha masti.)Potom rezeň s tej strany,ktorá je natrena horčicou,ponoríme do rozšľahaných vajíčok a do struhánky.Ešte raz do vajíčok a do struhánky ...
  3. ...a položíme s čistou stranou na pekáč.Dáme do rúry zakryté druhým plechom piecť asi 20 min.
  4. Potom plech vyberieme a na vrch nastrúhame sýr.Ja mám údený.Dodáva mäsku dobrú chuť ,aj vôňu.Necháme ešte 10-15 min odkryté zapiecť.Podávame so zemiakmi .
  5. Zemiaky robím v takejto miske.Na dno pokrajam cibuľku,trochu oleja ,iba posolím,troška rasce a asi pol deci vody.Zakryté dusím 15 min.
  6. Trocha amerického korenia a premiešam.