zatvoriť
VYTLAČIŤ
Dusené bravčové mäso
Bravčová krkovička na víne a hrášku (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Chutné šťavnaté mäso z bravčovej krkovičky bez kosti.
4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava
Suroviny
600 g
krkovička bravčová
100 g domáca
slanina údená
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
100 ml
víno červené
100 ml
hrášok sterilizovaný
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
paprika červená mletá
Postup
Mäso som umyla, osušila a cibuľu som nakrájala na kocky.
Slaninu som opiekla a na tuku som sprudka opiekla mäso zo všetkých strán.
Mäso som podliala červeným vínom.
Pridala som cibuľu a cesnak.
Osolila, okorenila, posypala paprikou, počas dusenia som podlievala vodou.
K hotovému mäsu som pridala hrášok.
Mäso som vybrala a nechala odpočívať 15 minút a potom nakrájala na plátky.
Podávala som s ryžou a uhorkou.
Prajem vám dobrú chuť.