Bravčová krkovička na slanine a údenej klobáse s lečom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed dnes z bravčovej krkovičky..kombinovala som ju so slaninkou, klobáskou a dusila na leče..výborné jedlo..

6-7
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som umyla, osušila, pokrájala som na hrubšie rezne..na panvicu som dala roztopiť masť a všetky rezne som opiekla z oboch strán a vyložila na misku...na panvicu som do výpeku pridala pokrájanú slaninu a údenú klobásku...nechala som opiecť do ružova,..
  2. pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak a nechala orestovať..
  3. do tohto základu som pridala červenú papriku a pomiešala..vložila som mäso...a opäť som všetko premiešala...
  4. teraz som pridala lečo...všetko som dobre premiešala a nechala podusiť v lečovej šťave 10 min.
  5. potom som všetko podliala vodou tak, aby bolo mäso ponorené v náleve..osolila, okorenila a zakryla som pokrievkou a pomaly dusila do mäkka..už som viac nepodliala...nezahustila som, lebo lečo sa rozvarí počas dusenia a zahustí šťavu tak, že sa môže podávať s dusenou ryžou..
  6. Keď bolo mäso celkom mäkké, ochutnala som , ale verte, nič tomu chutnému mäsku nechýbalo...boli tam všetky chute akurát..pokiaľ sa mäso dusilo , pripravila som si aj dusenú ryžu...hotové mäsko...úžasne šťavnaté a od klobásky veľmi chutné...
  7. a prajem vám dobrú chuť..