Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
80-100 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance.
Z bravčových obličiek odstránime močovody, dobre ich preperieme, nakrájame ich na tenké plátky a vymáčame vo vlažnej vode. Pečeň a obličky ešte sparíme vo vriacej vode. Na masti osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu dozlata, posypeme paprikou, premiešame a mierne zalejeme vodou.
- To tohto základu pridáme bravčový bôčik, pečeň a obličky. Okoreníme čiernym korením, majoránom a rozotreným cesnakom. Dusíme pod pokrievkou domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme šťavu na tuk a základ zaprášime múkou. Po osmažení zalejeme vodou alebo vývarom a dobre prevaríme.
- Zabíjačkový guláš osolíme až nakoniec. Vhodnou prílohou je dusená ryža alebo chlieb.
|