Bôčiková paštéta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Vyskúšajte, je ozaj výborná.
Postup
- Umyjeme koleno,bôčik a kožky, a dáme variť do hrnca asi 1,1/2 hodiny.
- Po uvarení z kolena kožku stiahneme a ostatok pomelieme na mäsovom mlynku.Kožka s kolena sa nemelie ,lebo je tvrdá.Pridáme vajcia.
- Medzi tým kým zomelieme mäsko,tak si necháme cibuľu spražiť do červená,ale dáme pozor,aby nezhnedla,lebo by zhorkla a masť by sa prepálila.
- Pridáme horčicu,pretlak,soľ,peper a asi 1 pl vegety.Premiešame.
- precedíme vývar s mäsa a postrúhame muškatový orech.
- a taktiež precedíme opraženú cibuľu.Cibuľu vytlačíme od mastí a zahodíme.Premiešame.
- Potom to ponorným mixérom rozmixujeme a plníme do malých fľaštičiek,uzatvoríme a asi 3/4 hodiny sterilizujeme.