Zemiakové placky
Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Bôb je veľmi hodnotná strukovina a je škoda, že ho z nášho jedálnička vytlačila fazuľa.* Používam ho pomerne často, vždy si ho kupujem od toho istého pestovateľa na trhoch. Tieto placky nám chutia v zime, keď človek viac konzumuje. :)))
|
4 porcie |
20 (+ varenie bôbu) minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarený bôb rozmixujeme.
- Pridáme k nemu nakrájanú kapustu a najemno nastrúhané zemiaky (ako na zemiakové placky).
- Pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, majorán, múku, korenie a soľ a dobre premiešame.
- Na oleji na panvici pečieme z cesta placky z oboch strán.
- Podávame s akýmkoľvek dressingom alebo aj bez neho ako klasické zemiakové placky.