Zemiakové placky

Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Bôb je veľmi hodnotná strukovina a je škoda, že ho z nášho jedálnička vytlačila fazuľa.* Používam ho pomerne často, vždy si ho kupujem od toho istého pestovateľa na trhoch. Tieto placky nám chutia v zime, keď človek viac konzumuje. :)))

4
porcie
20 (+ varenie bôbu) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarený bôb rozmixujeme.
  2. Pridáme k nemu nakrájanú kapustu a najemno nastrúhané zemiaky (ako na zemiakové placky).
  3. Pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, majorán, múku, korenie a soľ a dobre premiešame.
  4. Na oleji na panvici pečieme z cesta placky z oboch strán.
  5. Podávame s akýmkoľvek dressingom alebo aj bez neho ako klasické zemiakové placky.