Cuketový nákyp
Bezlepkový cuketový nákyp
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Vďačný recept, do ktorého môžete nakrájať napríklad mäso z obeda, šampiňóny, slaninu. Výborné pohostenie pre návštevu, ktoré je
rýchlo hotové.
30 porcií |
30 minút príprava |
30-35 minút na 190 °C |
Postup
- Na väčšom strúhadle nastrúhame cuketu, syr a cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, na kúsky nakrájanú šunku, vajcia, olej a dochutíme soľou, vegetou, nasekanou petržlenovou vňaťou a mletým čiernym korením. Všetko premiešame a prisypeme Universal mix a kypriaci prášok do pečiva.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C 30 - 35 minút.
- Cuketový nákyp necháme vychladnúť. Podávame so zeleninou, dipom alebo samotné.