Bezlepkové knedličky
Bezlepkové žemľové knedličky
Autor receptu: novalim
Aj keď máte celiakiu, nemusíte si odopierať tradičné jedlá. Dnes sme pre vás “navarili”
bezlepkové žemľové knedlíky, tradičné a veľmi
obľúbené české jedlo. Ideálne ako príloha ku kyslej dusenej kapuste a údenému mäsu.
A navyše, na tento recept vieme veľmi dobre
zúžitkovať staršie bezlepkové pečivo – ideálne toastový chlebík.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Toastový chlieb Novalim TOASTY nakrájame na malé kocky, v rúre na 180 stupňoch ich asi 8 minút opekáme do zlatista a do chrumkava. Polejem ich mliekom, pridáme ostatné suroviny a rukami premiešame a rozmačkáme do celistvej hmoty.
- Vytvarujeme guľky a tie varíme v osolenej vode asi 15 minút (dĺžka varenia závisí od veľkosti guličiek, odporúčame jednu guľku po 15 minútach vybrať z vody, rozkrojiť a zistiť, či je uvarená aj vo vnútri).
- Podávame s údeným mäsom a kyslou kapustou, ktoré môžeme dať do zapekacej misy, podliať vodou z vareného údeného mäsa, pridať na prúžky nakrájanú cibuľu a piecť v rúre na 200 stupňoch asi pol hodinu.