Pečeňové halušky
Bezlepkové pečeňové halušky do polievky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Komu sa zunujú rezance, tak nech vyskúša pečeňové halušky do polievky. Príjemná zmena v domácom slepačom či
zeleninovom vývare.
6 porcií |
25 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie pečienky pomelieme alebo nakrájame na drobno. Nožom popritláčame, aby z nich vznikla kaša. Pridáme k nim vajce, prelisovaný strúčik cesnaku a dochutíme. Poriadne zmiešame a hmotu necháme postáť, pokiaľ nám vo väčšom hrnci zovrie voda.
- Cez haluškár do vriacej vody nahádžeme pečeňové halušky. Zamiešame a povaríme 3 minúty.
- Halušky vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Pokvapkáme olejom, premiešame, aby sa nezlepili a podávame s domácim vývarom.