Pečeňové halušky

Bezlepkové pečeňové halušky do polievky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Komu sa zunujú rezance, tak nech vyskúša pečeňové halušky do polievky. Príjemná zmena v domácom slepačom či zeleninovom vývare.

6
porcií
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie pečienky pomelieme alebo nakrájame na drobno. Nožom popritláčame, aby z nich vznikla kaša. Pridáme k nim vajce, prelisovaný strúčik cesnaku a dochutíme. Poriadne zmiešame a hmotu necháme postáť, pokiaľ nám vo väčšom hrnci zovrie voda.
  2. Cez haluškár do vriacej vody nahádžeme pečeňové halušky. Zamiešame a povaríme 3 minúty.
  3. Halušky vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Pokvapkáme olejom, premiešame, aby sa nezlepili a podávame s domácim vývarom.