Bezlepkové gnocchi
Bezlepkové gnocchi s tekvicovou omáčkou so šošovicou
Autor receptu: novalim
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí si najradšej pripravia všetko domáce? Ak áno, tak potom máme pre vás recept na jednoduché
domáce bezlepkové gnocchi.* K nim sme navarili tekvicovú omáčku so šošovicou a karí, ktorá prevonia každú kuchyňu. Určite
vyskúšajte toto jedlo na obed či na večeru, v chladnejších jesenných dňoch vás dobre zahreje a dodá potrebnú energiu.
4 porcie |
75 minút príprava |
20+3 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hlbšej panvice dáme rozohriať olej, vsypeme do ňho nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu osolíme a opečieme dozlatista. Pridáme zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, chilli korenie a znovu minútku opečieme. Prisypeme rascu, škoricu, kurkumu a chvíľu necháme všetko prehriať, aby sa korenie rozvoňalo. Pridáme pastu karí a miešame ešte asi 2 minútky.
- Do zmesi prilejeme kokosové mlieko (1 lyžicu môžeme odložiť na dozdobenie) a dobre rozmiešame. Pridáme ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu a varíme ešte asi 15 minút. Tekvica by mala byť mäkká, ale nesmie sa rozpadať. Na koniec vsypeme šošovicu a necháme všetko prehriať. Potom odstavíme.
- Pripravíme si gnocchi. Do vačšej misy vsypeme zmes Halušky, pridáme vodu a varechou trochu premiešame. Necháme pár minút postáť, aby zmes nasiakla dobre vodu, potom vymiešame ešte mixérom. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na štyri časti, každú trochu ručne premiesime.
- Potom vyvaľkáme každú časť na dlhý šúľok, nakrájame na rovnaké malé kúsky, upravíme na oválny tvar a vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vode približne 3-4 minúty. Dávame pozor, aby sa nerozvarili. Uvarené gnocchi scedíme. Pred podávaním tekvicovú omáčku dochutíme trochou limetkovej šťavy a posypeme nasekaným koriandrom.